EdgeRouter L2TP VPN network issue.



  • We have a client with an Edge Router Lite FW version 2.0.8 which is having issues with the L2TP VPN. Clients can properly connect to the VPN and get an IP but after the first few seconds of being connected access to the file servers start getting timeouts, web browsing basically either doesn't work or slows so much it's really not usable. A router reboot fixes whatever is causing the issue for some days, but I would really like to figure out how to resolve this without doing a reboot.

    I have restarted the vpn services but that doesn't seem to fix the issue.

    I can't seem to find anything outside of the ordinary in the logs that would help. Only thing weird is this when the vpn is having the issues ksoftirqd/0 and 1 start using most of the CPU:

    Screenshot from 2019-12-12 09-22-16.png

    Any ideas?
    @scottalanmiller



  • @Romo said in EdgeRouter L2TP VPN network issue.:

    We have a client with an Edge Router Lite FW version 2.0.8 which is having issues with the L2TP VPN. Clients can properly connect to the VPN and get an IP but after the first few seconds of being connected access to the file servers start getting timeouts, web browsing basically either doesn't work or slows so much it's really not usable. A router reboot fixes whatever is causing the issue for some days, but I would really like to figure out how to resolve this without doing a reboot.

    I have restarted the vpn services but that doesn't seem to fix the issue.

    I can't seem to find anything outside of the ordinary in the logs that would help. Only thing weird is this when the vpn is having the issues ksoftirqd/0 and 1 start using most of the CPU:

    Screenshot from 2019-12-12 09-22-16.png

    Any ideas?
    @scottalanmiller

    How long are these users keeping sessions open?

    If a reboot fixes, it is likely an issue with the router packages.

    I so rarely use my L2TP connection to routers anymore, I have no experience with this issue.


Log in to reply