Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX



  • I am using FreePBX and having trouble with blind transfers on 38G phones. 48g phones work fine.

    You hit transfer, dial the extension, hit transfer again and the call shows (Oh Hold) while it is transferred to the extension. When that call ends it returns a "Transfer Failed" to the original operator.

    Transfer Settings on my 48g and 38g are identical.

    Tested across several active FreePBX deployments with the same results. Using firmware 38.70.0.185


  • Service Provider

    @bigbear said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    I am using FreePBX and having trouble with blind transfers on 38G phones. 48g phones work fine.

    You hit transfer, dial the extension, hit transfer again and the call shows (Oh Hold) while it is transferred to the extension. When that call ends it returns a "Transfer Failed" to the original operator.

    Transfer Settings on my 48g and 38g are identical.

    Tested across several active FreePBX deployments with the same results. Using firmware 38.70.0.185

    I have a couple of those sitting on the floor of my office. I can set one up later tonight if I have time.



  • @JaredBusch Thanks.

    @NerdyDad said in Qubes OS - Using Xen to Secure Linux:

    Installed Qubes and is running. I like the concept but I kind of at the point of "Okay, what now?". I attempted to install the Brave browser and keep getting blocked. My best guess right now is outside firewall because we're not a Linux house at all. Attempted to do a Yum update and discovered that yum has been deprecated and is now going to DNF. WTF?

    Yeah that happened a couple years back. Everything is about pretty now.



  • I don't know how that reply ended up here...



  • Just for future reference, its seems the issues with the 38G was with PJSIP. Switching to CHAN_SIP fixed the issue. Of course even the latest firmware is almost two years old.

    Searching around I found a guy who figured it out on the asterisk forums. Ran a simple iptables command to drop 503 responses and it fixed it. Not sure if responsive firewall or a reboot would overwrite it though.

    iptables -I OUTPUT -m string --string "SIP/2.0 503 Service Unavailable" --algo bm --to 65535 -j DROP

    Here is the post...

    https://community.asterisk.org/t/transfer-recalls-via-refer-notify-events/69764


  • Service Provider

    @bigbear OK that's interesting that PJ sip was causing a problem I know there are minor differences and some of the header information but it was designed to work with sip devices that don't know what PJSip is.



  • I'm attempting to switch back to CHAN_SIP for my 38G Yealink due to some other odd behaviors.

    I use the "switch driver" option under advanced in extensions. I enter new credentials and change to port 5160 on the Yealink. I get Registration Failed. Asterisk Log kicks out this...

    [2017-03-30 09:09:57] NOTICE[2130] chan_sip.c: Registration from '"Test" sip:[email protected]:5160' failed for 'x.x.x.x:16144' - Wrong password
    [2017-03-30 09:09:58] NOTICE[2130] chan_sip.c: Registration from '"Test" sip:[email protected]:5160' failed for 'x.x.x.x:16144' - Wrong password

    I copied the sip secret again, and even defaulted the phone and reconfigured it manually and still get the same error on the phone and in asterisk.

    Do I have to delete the extension and recreate it entirely?


  • Service Provider

    @bigbear said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    I'm attempting to switch back to CHAN_SIP for my 38G Yealink due to some other odd behaviors.

    I use the "switch driver" option under advanced in extensions. I enter new credentials and change to port 5160 on the Yealink. I get Registration Failed. Asterisk Log kicks out this...

    [2017-03-30 09:09:57] NOTICE[2130] chan_sip.c: Registration from '"Test" sip:[email protected]:5160' failed for 'x.x.x.x:16144' - Wrong password
    [2017-03-30 09:09:58] NOTICE[2130] chan_sip.c: Registration from '"Test" sip:[email protected]:5160' failed for 'x.x.x.x:16144' - Wrong password

    I copied the sip secret again, and even defaulted the phone and reconfigured it manually and still get the same error on the phone and in asterisk.

    Do I have to delete the extension and recreate it entirely?

    I have switched extensions back-and-forth many times between the two channel types with no issues so you should not have to delete your extension.


  • Service Provider

    @bigbear log into that extension with A soft phone to make sure that everything actually does work on chan_sip,

    Illuminate was going to be flaky phone from equation for troubleshooting



  • Good thought. It did still fail from both soft phones.

    Deleteing extension and recreated as CHAN_SIP, still fails.

    I get nothing related to the registration attempt in that phone.

    Now working from a different phone. I must not have CHAN_SIP allowed through responsive firewall. But this site is "Local" using the updated firewall terminology and the responsive firewall is enabled for CHAN_SIP.



  • @JaredBusch Do you use 5160 for CHAN_SIP on the phone when you switch to chan_sip?

    I am going to go dig out a Yealink 48G.


  • Service Provider

    @bigbear said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    Good thought. It did still fail from both soft phones.

    Deleteing extension and recreated as CHAN_SIP, still fails.

    I get nothing related to the registration attempt in that phone.

    Now working from a different phone. I must not have CHAN_SIP allowed through responsive firewall. But this site is "Local" using the updated firewall terminology and the responsive firewall is enabled for CHAN_SIP.

    Change to trusted. And then make sure the IP is not already in the blacklist


  • Service Provider

    @bigbear said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    @JaredBusch Do you use 5160 for CHAN_SIP on the phone when you switch to chan_sip?

    I am going to go dig out a Yealink 48G.

    Why if a soft phone does not work using a phone is just more of a f***ing headache stick with the soft phone until you have something registering



  • @JaredBusch said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    @bigbear said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    Good thought. It did still fail from both soft phones.

    Deleteing extension and recreated as CHAN_SIP, still fails.

    I get nothing related to the registration attempt in that phone.

    Now working from a different phone. I must not have CHAN_SIP allowed through responsive firewall. But this site is "Local" using the updated firewall terminology and the responsive firewall is enabled for CHAN_SIP.

    Change to trusted. And then make sure the IP is not already in the blacklist

    Though its not the correct config I had it in trusted from the other week when I messing around.

    I know I am missing some setting on my installation because the asterisk log isnt even showing the attempt to connect.

    In the firewall I have responsive firewall enabled but also SIP (chan_sip_ set to local). Its a default installation so its shows port 5160 UDP for chan_sip, configured the phone the same port 5160.


  • Service Provider

    @bigbear said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    @JaredBusch said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    @bigbear said in Transfer Failed on 38G Phones with FreePBX:

    Good thought. It did still fail from both soft phones.

    Deleteing extension and recreated as CHAN_SIP, still fails.

    I get nothing related to the registration attempt in that phone.

    Now working from a different phone. I must not have CHAN_SIP allowed through responsive firewall. But this site is "Local" using the updated firewall terminology and the responsive firewall is enabled for CHAN_SIP.

    Change to trusted. And then make sure the IP is not already in the blacklist

    Though its not the correct config I had it in trusted from the other week when I messing around.

    I know I am missing some setting on my installation because the asterisk log isnt even showing the attempt to connect.

    In the firewall I have responsive firewall enabled but also SIP (chan_sip_ set to local). Its a default installation so its shows port 5160 UDP for chan_sip, configured the phone the same port 5160.

    SO yeah either ht efirewall or some other network if Asterisk is not seeing it.


Log in to reply
 

Looks like your connection to MangoLassi was lost, please wait while we try to reconnect.