Sophos or WebRoot Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???



  • I am wanting to move off of Symantec Endpoint Cloud here at work and I've researched other options. I am seeing a lot of good opinions on Sophos Cloud Endpoint Advanced. Wanted to see what the ML community thought of it.



  • Sophos is generally pretty good. But we prefer Webroot, very happy with them.



  • @scottalanmiller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Sophos is generally pretty good. But we prefer Webroot, very happy with them.

    The main reason I've stayed on Symantec was to just stay status quo. But it has been very quirky lately and their support is sub-par. I will also take a look at them. 🙂



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    The main reason I've stayed on Symantec was to just stay status quo. But it has been very quirky lately and their support is sub-par. I will also take a look at them. 🙂

    Where lately = always 🙂



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @scottalanmiller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Sophos is generally pretty good. But we prefer Webroot, very happy with them.

    The main reason I've stayed on Symantec was to just stay status quo. But it has been very quirky lately and their support is sub-par. I will also take a look at them. 🙂

    Still on Symantec! That's dangerous.



  • I have used Sophos the past 4 years. It has been pretty good and we have never had any major outbreaks on the network. We probably only see one infected PC a year. Our users don't have admin rights and are pretty restricted so that may help more than Sophos itself.



  • @scottalanmiller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Sophos is generally pretty good. But we prefer Webroot, very happy with them.

    Is Webroot generally cheaper too? I got a quote on it and it is about $1500.00 cheaper than Sophos...



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @scottalanmiller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Sophos is generally pretty good. But we prefer Webroot, very happy with them.

    Is Webroot generally cheaper too? I got a quote on it and it is about $1500.00 cheaper than Sophos...

    Yes, AFAIK it is normally cheaper as well.



  • @garak0410 And Webroot is a MangoCon sponsor, so that's extra reason to look at them 😉

    Paging @Nic



  • We're just starting a launch of Sophos but I'm not sure what flavor. I can get back to you with our results if you'd like.

    (sorry @nic)



  • We've been very happy with Webroot.

    Go @nic!

    Booooo @MattSpeller



  • @MattSpeller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    We're just starting a launch of Sophos but I'm not sure what flavor. I can get back to you with our results if you'd like.

    (sorry @nic)

    Are you guys getting the new Intercept X?



  • I tried a demo of Sophos Cloud Endpoint today...loaded the client on my PC...rebooted...PC won't boot anymore...called their suipport...25 minuute wait and they just told me to uninstall it manually via a Windows Troubleshooter and then manually remove the services...did that in safe mode...PC still won't boot...preparing to rebuild my PC...

    Not a good start...and I keep a clean PC, so can't imagine why installing their client would do this...

    This is one of a few reasons I never moved off Symantec...don't want surprises...



  • Check out Webroot. Never had an issue with them. If you do have issues their support is fantastic.



  • @coliver said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Check out Webroot. Never had an issue with them. If you do have issues their support is fantastic.

    It is my next choice...mind you, I won't judge Sophos by this but having to spend the day backing up, reinstalling windows and programs/apps after a failed demo isn't encouraging...



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    I tried a demo of Sophos Cloud Endpoint today...loaded the client on my PC...rebooted...PC won't boot anymore...called their suipport...25 minuute wait and they just told me to uninstall it manually via a Windows Troubleshooter and then manually remove the services...did that in safe mode...PC still won't boot...preparing to rebuild my PC...

    Not a good start...and I keep a clean PC, so can't imagine why installing their client would do this...

    This is one of a few reasons I never moved off Symantec...don't want surprises...

    That's weird man. We did 12 deployments as a test and had zero issues - this was in addition to us leaving McAfee installed which it removed nicely.



  • @MattSpeller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    I tried a demo of Sophos Cloud Endpoint today...loaded the client on my PC...rebooted...PC won't boot anymore...called their suipport...25 minuute wait and they just told me to uninstall it manually via a Windows Troubleshooter and then manually remove the services...did that in safe mode...PC still won't boot...preparing to rebuild my PC...

    Not a good start...and I keep a clean PC, so can't imagine why installing their client would do this...

    This is one of a few reasons I never moved off Symantec...don't want surprises...

    That's weird man. We did 12 deployments as a test and had zero issues - this was in addition to us leaving McAfee installed which it removed nicely.

    Agreed it is weird, especially when I keep a clean PC but my confidence to roll this out is kind of shaken right now...



  • What version of Win10 are you on? I thought I read you had to use the absolute latest version of Sophos to install on 1607.


  • Banned

    We Have Sophos Enterprise here. Webroot actually uses the Sophos AV Engine. It's the consumer/small biz version of Sophos.



  • We're using Sophos Cloud here. It is decent. My biggest disappointment is that the granularity of the policies is restricted in the cloud version compared to the on premise one. There have been two occasions where I had to contact support for them to set things that are options in the on premise version, but I could not.



  • Wow...just wow...after I had to totally rebuild/reload Windows 10 on my PC, I tried Webroot...now, my PC reboots after being logged in for 2 minutes. First, my second monitor goes dim and everything locks up. Then, it reboots. I log back in...same thing...works for 2 minutes and same thing happens.

    So, I am wondering since I am now 0-2 with Sophos and Webroot, that it could be a hardware problem with my PC or most likely, it doesn't like Windows 10 1607 update.

    At this point, I may just stay with Symantec another year and just put up with those hiccups...



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Wow...just wow...after I had to totally rebuild/reload Windows 10 on my PC, I tried Webroot...now, my PC reboots after being logged in for 2 minutes. First, my second monitor goes dim and everything locks up. Then, it reboots. I log back in...same thing...works for 2 minutes and same thing happens.

    So, I am wondering since I am now 0-2 with Sophos and Webroot, that it could be a hardware problem with my PC or most likely, it doesn't like Windows 10 1607 update.

    At this point, I may just stay with Symantec another year and just put up with those hiccups...

    I've never heard of that before. I am sure you probably already did this, but I just want to double check. You uninstalled Symantec first, right?



  • @IRJ said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Wow...just wow...after I had to totally rebuild/reload Windows 10 on my PC, I tried Webroot...now, my PC reboots after being logged in for 2 minutes. First, my second monitor goes dim and everything locks up. Then, it reboots. I log back in...same thing...works for 2 minutes and same thing happens.

    So, I am wondering since I am now 0-2 with Sophos and Webroot, that it could be a hardware problem with my PC or most likely, it doesn't like Windows 10 1607 update.

    At this point, I may just stay with Symantec another year and just put up with those hiccups...

    I've never heard of that before. I am sure you probably already did this, but I just want to double check. You uninstalled Symantec first, right?

    Last week during Sophos, yes, uninstalled Symantec first and then loaded Sophos...bam, wouldn't boot.

    Now, this is a CLEAN copy of Windows 10 1607 with all updates...bam...reboots every 2 minutes...I noticed I can only uninstall Webroot from its website console, so I sent an uninstall command...said it could take 24 hours but hoping it will be soon...



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @IRJ said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Wow...just wow...after I had to totally rebuild/reload Windows 10 on my PC, I tried Webroot...now, my PC reboots after being logged in for 2 minutes. First, my second monitor goes dim and everything locks up. Then, it reboots. I log back in...same thing...works for 2 minutes and same thing happens.

    So, I am wondering since I am now 0-2 with Sophos and Webroot, that it could be a hardware problem with my PC or most likely, it doesn't like Windows 10 1607 update.

    At this point, I may just stay with Symantec another year and just put up with those hiccups...

    I've never heard of that before. I am sure you probably already did this, but I just want to double check. You uninstalled Symantec first, right?

    Last week during Sophos, yes, uninstalled Symantec first and then loaded Sophos...bam, wouldn't boot.

    Now, this is a CLEAN copy of Windows 10 1607 with all updates...bam...reboots every 2 minutes...I noticed I can only uninstall Webroot from its website console, so I sent an uninstall command...said it could take 24 hours but hoping it will be soon...

    Update...it uninstalled but still locked up and rebooted...will report back on what happens after this...



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @IRJ said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Wow...just wow...after I had to totally rebuild/reload Windows 10 on my PC, I tried Webroot...now, my PC reboots after being logged in for 2 minutes. First, my second monitor goes dim and everything locks up. Then, it reboots. I log back in...same thing...works for 2 minutes and same thing happens.

    So, I am wondering since I am now 0-2 with Sophos and Webroot, that it could be a hardware problem with my PC or most likely, it doesn't like Windows 10 1607 update.

    At this point, I may just stay with Symantec another year and just put up with those hiccups...

    I've never heard of that before. I am sure you probably already did this, but I just want to double check. You uninstalled Symantec first, right?

    Last week during Sophos, yes, uninstalled Symantec first and then loaded Sophos...bam, wouldn't boot.

    Now, this is a CLEAN copy of Windows 10 1607 with all updates...bam...reboots every 2 minutes...I noticed I can only uninstall Webroot from its website console, so I sent an uninstall command...said it could take 24 hours but hoping it will be soon...

    SEP is famous for stuff like that.



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @IRJ said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    Wow...just wow...after I had to totally rebuild/reload Windows 10 on my PC, I tried Webroot...now, my PC reboots after being logged in for 2 minutes. First, my second monitor goes dim and everything locks up. Then, it reboots. I log back in...same thing...works for 2 minutes and same thing happens.

    So, I am wondering since I am now 0-2 with Sophos and Webroot, that it could be a hardware problem with my PC or most likely, it doesn't like Windows 10 1607 update.

    At this point, I may just stay with Symantec another year and just put up with those hiccups...

    I've never heard of that before. I am sure you probably already did this, but I just want to double check. You uninstalled Symantec first, right?

    Last week during Sophos, yes, uninstalled Symantec first and then loaded Sophos...bam, wouldn't boot.

    Now, this is a CLEAN copy of Windows 10 1607 with all updates...bam...reboots every 2 minutes...I noticed I can only uninstall Webroot from its website console, so I sent an uninstall command...said it could take 24 hours but hoping it will be soon...

    Update...it uninstalled but still locked up and rebooted...will report back on what happens after this...

    Uninstalling stopped the reboots. And as someone said earlier, their support is fast...they are already working with me on this...



  • We only have 2 windows 10 machines, but we have had zero webroot issues. And both had webroot installed before the 1607 build.



  • @RojoLoco said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    We only have 2 windows 10 machines, but we have had zero webroot issues. And both had webroot installed before the 1607 build.

    Same here, Webroot on all of our Windows 10 and no issues with them.



  • @scottalanmiller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @RojoLoco said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    We only have 2 windows 10 machines, but we have had zero webroot issues. And both had webroot installed before the 1607 build.

    Same here, Webroot on all of our Windows 10 and no issues with them.

    Quite baffling since this is a brand new install of Windows 10. They had me reinstall it so I could send them diagnostics.

    As I await them, I'm troubleshooting myself...if I let it reboot and log in and don't do anything, it is fine. If I use a third party program like Adobe Acrobat, Chrome or iTunes...no problems...anything that is perhaps tied to the Windows kernal, BAM, locks up and 30-45 seconds later, ir reboots. Outlook, File Explorer, Cortana, Windows Store...and it happens a lot when in search boxes...

    Going back to my Sophops crash from last week, I can't imagine what would do this, especially now, on a clean install.



  • @garak0410 said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @scottalanmiller said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    @RojoLoco said in Sophos Cloud Endpoint Advanced - Any Thoughts???:

    We only have 2 windows 10 machines, but we have had zero webroot issues. And both had webroot installed before the 1607 build.

    Same here, Webroot on all of our Windows 10 and no issues with them.

    Quite baffling since this is a brand new install of Windows 10. They had me reinstall it so I could send them diagnostics.

    As I await them, I'm troubleshooting myself...if I let it reboot and log in and don't do anything, it is fine. If I use a third party program like Adobe Acrobat, Chrome or iTunes...no problems...anything that is perhaps tied to the Windows kernal, BAM, locks up and 30-45 seconds later, ir reboots. Outlook, File Explorer, Cortana, Windows Store...and it happens a lot when in search boxes...

    Going back to my Sophops crash from last week, I can't imagine what would do this, especially now, on a clean install.

    Confirmed, it is Windows Input Boxes causing this problem. If I don't log in right away and wait a bit and then try to type my password, it locks up and reboots...again, with WebRoot installed. Still waiting on them to tell me when it is OK to uninstall.


Log in to reply